Elegance Beauty Clinic

Vanliga frågor

Hittar du inte din fråga?
Välkommen att höra av dig till oss eller boka in en kostnadsfri konsultation.

Fillers

Vad innehåller fillers?

Fillers består utav hyaluronsyra som är en fuktbindande sockermolekyl som även finns naturligt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager, struktur och ser till att ge huden volym och fukt.

Gör det ont att få en fillers behandling?

Smärtan är alltid individuell. Som många andra injektionsbehandlingar kan det kännas vid injiceringen. Det finns alltid lokalbedövning att få innan behandlingen.

När ser man resultat?

Resultatet syns omedelbart efter behandlingen. Dock kan det uppstå svullnad och blåmärken på det behandlade området, detta lägger sig inom 14 dagar.

Vad är skillnaden på alla olika fillersmärken?

Dem olika fillers varumärkena skiljer sig genom hur tillverkarna har framställt sin produkt. Den största skillnaden är hur molekylerna i filler produkten är länkade, samt hur mycket man har förfinat dem. Detta resulterar i hur snabbt fillern bryts ner, hur den behåller sin form och hur mycket vatten den drar till sig. Det finns inget märke som är sämre eller bättre. Innan din behandling går vi igenom vad vi ska behandla och väljer ett varumärke på fillers som passar bäst utefter det.

Vi arbetar med dem ledande produkterna på marknaden: Stylage, Juvederm, Revolax, Teosyal, Juves.

Hur länge håller fillers?

Hållbarheten på fillers är alltid individuell. Fillers har en hållbarhet på 4-12 månader. Filler bryts ner naturligt i kroppen och är inte ett permanent resultat. Hållbarheten förbättras om man fyller på det behandlade området mer än en gång.

Har ni någon åldersgräns?

Ja, vi har 18års gräns på alla våra behandlingar.

Vilka är biverkningarna man kan få utav fillers?

Mycket vanliga biverkningar är svullnad, ömhet och blåmärken upp till 7 dagar efter behandlingen. Mindre vanliga biverkningar är infektion och överkänslighet.

Vad ska man tänka på efter behandling med fillers?

Pilla/massera ej det behandlade området. Undvik att röka på 4h efter behandling. Undvik alkohol på behandlingsdagen, undvik make up på 24h på det behandlade området. Träning, solning (solarium & utomhus) och bastubad bör undvikas upp till 7 dagar efter behandling.

Botox

Vad är botox och hur fungerar det?

Botulinium Toxin typ A (Botox) är ett muskelavslappnande ämne som injiceras i den underliggande muskulaturen i ansiktet. Botox hindrar nervimpulserna som skickas till muskeln, vilket gör att musklerna inte kan kontrahera -> den slappnar av. Detta leder i sin tur till att rynkorna som uppkommit i det behandlade området slätas ut.

När ser man resultat efter behandlingen?

Botox resultatet kommer smygande, man ser därför inget resultat dom första dagarna efter behandlingen. Fullt resultat syns efter ca 10 dagar.

Hur länge håller botox?

Effekten är individuell, men effekten varar ca 3-6 månader.

Kan man gå tillbaka till arbetet efter behandlingen?

Ja, behandling med botox tar ca 20-30minuter. Det syns oftast inte att man gjort någon behandling. Man kan få små svullnader likt myggbett, men dessa lägger sig inom någon timma.

Vilka är biverkningarna man kan få av behandling med botox?

Vanliga biverkningar är små blåmärken vid injicerings punkterna, man kan också få en lätt huvudvärk dem första dagarna efter behandlingen. Ovanliga biverkningar är hängande ögonlock och en tyngdhetskänsla, denna biverkning drabbar ca 5%. Biverkningen sitter i 2–4 veckor därefter släpper den och återgår till det normala.

Vad ska man tänka på efter behandling med botox?

Pilla/massera inte på det behandlade området efter behandlingen. Detta kan då leda till att botoxen sprider sig och kan påverka annan muskulatur. På behandlingsdagen för du undvika alkohol. Träning, solning (utomhus & solarium, bastubad bör undvikas upp till 7 dagar efter behandlingen.

Hudbehandlingar

Vad ska jag tänka på inför min behandling?

Kom gärna osminkad till din behandling. Sola inte mellan dina behandlingar om du ska utföra flera.

Gör det ont att utföra någon hudbehandling?

Dem flesta behandlingar är smärtfria. Vid lite mer smärtsamma behandlingar får man alltid bedvöning innan behandling.

Vad ska man tänka på efter en behandling?

Undvik sola och bastubad på 7 dagar efter din behandling. Undvik make up 24h efter din behandling. Håll huden ren och använd solskyddsfaktor. Har du utfört en microneedling behandling så smörj med serumet du fått med dig hem det första dygnet. Byt gärna till ett rent örngott efter en microneedling behandling.

Instagram

@elegance.beauty.clinic


Mail & telefon

info@elegancebeautyclinic.se
+46 (0)76-200 88 32

Plats

Elegance Beauty Clinic, Kapellgatan 5, 55317 Jönköping, Sweden